Wil je meer weten?

Erik van Bemmel
Paardekraalstraat 10-2
1092 JB Amsterdam
erikvanbemmel@gmail.com
0681160321

 

Share Project :

The Last Gen


The makeability of human beings
“The Last Gen” is a project about people with a chromosomal disorder. Current technological developments in prenatal-screening offer ethical dilemmas: will these people continue to be part of our society?


De maakbaarheid van de mens
Een serie over mensen met een chromosoomafwijking die door technologische ontwikkelingen over een aantal jaar mogelijk kunnen verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld.

In de toekomst kunnen we vrijwel alles maken en controleren. De kwaliteit van het DNA is daar ook een belangrijk onderdeel van. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat we binnen enkele jaren een groot deel van alle chromosoomafwijkingen op kunnen sporen voor de geboorte. De strijd om het beste DNA zal losbarsten. Geen ongewenste mutaties en genen meer. De mens, op zoek naar perfectie.

Door de mensen met een chromosoomafwijking op de rand van licht en schaduw te plaatsen, wordt een vraag gesteld: verdwijnen ze langzaam uit het straatbeeld of treden ze juist in het licht en zullen ze voortbestaan? Wat vind jij? Voor wie is er plek in de toekomstige maatschappij? En wat zou je zelf doen als je in verwachting bent van een kind met een chromosomale afwijking? Zou je de zwangerschap beëindigen als dit kon?